Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Danes do 13:00

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih..

Danes do trinajstih 13:00

25. 10. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

24. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

23. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Tri četrtine covidnih bolnikov na intenzivnih oddelkih ni cepljenih

22. 10. 2021

V Sloveniji je te dni več kot 16 tisoč aktivno okuženih s koronavirusom, ocenuje Nacionalni inštitut za javno zdravje. Zdravljenje v bolnišnici potrebuje 440 bolnikov s koronavirusno boleznijo, od teh 122 intenzivno. Izkušnje kažejo, da cepljenje pomembno zniža verjetnost hujše oblike bolezni. Še drugi poudarki oddaje: - Voditelji Unije danes tudi o ukrepih za preprečevanje nezakonitih migracij - KPK v primeru menjave namestnika Računskega sodišča ni ugotovila kršitev - Otroci v občini Kidričevo bodo šolske počitnice lahko preživeli tudi v družbi kónj

Novartis bo v Ljubljani polnil cepivo Pfizer-BioNTech proti covidu

21. 10. 2021

Epidemične razmere pri nas so še naprej slabe. Včeraj so potrdili tisoč 845 novih primerov okužbe s koronavirusom, aktivnih primerov pa je že skoraj 15 tisoč. Razmere v bolnišnicah so za zdaj še nespremenjene, v njih zdravijo 421 bolnikov s covidom, 120 jih je na oddelkih intenzivne nege. Umrlo je sedem bolnikov. Zdajšnje povečevanje števila okuženih se bo v bolnišnicah poznalo čez teden ali dva, ključni ukrep za razbremenitev zdravstvenega sistema pa je še vedno cepljenje. Prihodnje leto bodo cepivo podjetij Pfizer in BionTech polnili tudi pri nas, in sicer v Novartisu. Ostale teme oddaje: - KPK: Nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Cantarutti pri nakupih zaščitne opreme kršil integriteto. - Evropski poslanci bodo po napovedih Komisijo pozvali k ukrepanju proti Poljski. - Goriški pianist Aleksander Gadžijev drugi na prestižnem Chopinovem tekmovanju v Varšavi.

Vložena druga interpelacija zoper ministra Hojsa

20. 10. 2021

Koalicija ustavnega loka in poslanska skupina nepovezanih poslancev sta opoldne vložili interpelacijo o delu notranjega ministra Aleša Hojsa. Osnutek interpelacije je pripravila Levica. Hojsu očitajo odgovornost za soustvarjanje izrednih razmer v državi in za policijsko nasilje. Interpelacijo so dopolnili s svežimi Hojsovimi izjavami, povezanimi s prisluhi ministru Andreju Vizjaku. Ostali poudarki oddaje: - Po januarju spet presegli mejnik 2 tisoč okužb s koronavirusom na dnevni ravni. - Hude kadrovske težave jeseniške bolnišnice, za pomoč prosijo dijake in študente. - Umrl nekdanji jugoslovanski obrambni minister Branko Mamula.

Minister Vizjak posnetek o domnevni korupciji označil za lepljenko

19. 10. 2021

Posnetek ni avtentičen, je dejal minister Andrej Vizjak v odzivu na zvočni posnetek pogovora, ki je pricurljal v javnost. Kot je slišati, v njem Vizjak podjetnika Bojana Petana nagovarja, naj prevzem Term Čatež opravi tako, da mu ne bo treba plačati davka. Vizjak je dodal, da se s Petanom nikoli ni dogovarjal o poslu. Ostale teme oddaje: - Vlada je z delovnim posvetom v Kopru začela današnji obisk obalno-kraške regije. - Komisarka Ursula von der Leyen napovedala ukrepanje proti Poljski glede spoštovanja vladavine prava. - V Pliberku kulturni teden koroških Slovencev.

Del zakona o izobraževanju na daljavo v osnovnih šolah neskladen z ustavo

18. 10. 2021

Ustavni sodniki so odločili, da je del protikoronskega zakona glede izobraževanja na daljavo v osnovnih šolah in vzgojno-izobraževalnih zavodih za otroke s posebnimi potrebami neskladen z ustavo. Mladoletni pobudnici sta izpostavili, da izpodbijani člen daje vladi bianko menico, da sama odloči o vsebini, načinu in trajanju ukrepa šolanja na daljavo. Državni zbor mora neskladje odpraviti v dveh mesecih. Ostali poudarki oddaje: - Pooblaščena skupina KNOVS-a skuša ugotoviti, kdo je usmerjal policijo na protestih v Ljubljani. - Za brezplačno cepljenje proti gripi se je treba naročiti. - Protestnike v Trstu skušajo razgnati s solzilcem in z vodnim topom.

Danes do trinajstih

17. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

16. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Vrstijo se ostri odzivi na zapise premierja Janše na Twitterju

15. 10. 2021

Posebna delegacija Evropskega parlamenta je sklenila pogovore, prek katerih je v Sloveniji od srede zbirala informacije o stanju pravne države, medijske svobode in korupcije. Za konec se je osemčlanska ekipa evroposlancev pogovarjala z odbori državnega zbora in sveta. Za razliko od premiera predsednik državnega zbora ocenjuje, da razmere, ko se je država znašla pod preiskovalno lupo ene osrednjih institucij Evropske unije, terjajo razpravo. Ostale teme oddaje: - Sindikati zaradi neobstoječega socialnega dialoga zahtevajo nujno sejo parlamentarnega odbora. - Pahorjev četrti predlog za ustavnega sodnika - Rok Svetlič. - V Italija množični protesti in stavke zaradi PCT pogojev za vse zaposlene.

Delegacija EP z novinarji tudi o STA in RTV

14. 10. 2021

Delegacija Evropskega parlamenta, ki se v Sloveniji seznanja z razmerami na področju svobode medijev, vladavine prava in boja proti korupciji, se je dopoldne pogovorila s predstavniki novinarskih organizacij in medijev. Po besedah predsednice Društva novinarjev Slovenije Petre Lesjak Tušek je bilo v ospredju tudi vprašanje napadov na novinarje, žalitev, groženj in zasmehovanja. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Slovenija ostaja temno rdeča na covidnem zemljevidu, število hospitaliziranih se je nekoliko zmanjšalo - V libijskih migrantskih centrih vladajo grozljive razmere - Napadalec, ki je na Norveškem ubil 5 ljudi, naj bi bil radikalizirani musliman

Prva zaslišanja o vmešavanju politike v delo policije

13. 10. 2021

V parlamentu so se začela obsežna zaslišanja preiskovalne komisije o pritiskih politike na policijo. Na seznamu vabljenih je kar 30 prič. Prvi je nastopil nekdanji direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič. Na vprašanje, kako ga je nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Anton Travner razrešil, je odgovoril, da ga je pozval k podpisu odstopne izjave ter mu v zameno za odstop ponudil različne službe zunaj policije. Druge teme: - Opravljena glavna obravnava v tožbi STA proti državi, odločitev sodišča predvidoma čez mesec in pol - V novomeškem Revozu ogroženih 350 delovnih mest, v Hitu 250 presežnih delavcev - Na Severu Kosova spet zelo napeto

Petrol v občutno podražitev elektrike in zemeljskega plina

12. 10. 2021

Cene energentov, ki se vztrajno višajo že vse leto, vzbujajo skrbi. Evropski poslanci in voditelji napovedujejo politične ukrepe, ki bi omilili morebitno energetsko krizo, postavlja se tudi vprašanje, kakšno vlogo bo pri tem imela energija iz obnovljivih virov. Toda očitno se bo breme visokih cen preneslo na končne odjemalce; tudi pri nas; Petrol je namreč že napovedal občutno zvišanje cen električne energije in zemeljskega plina z začetkom decembra. Nekaj drugih poudarkov oddaje: - Levica napovedala interpelacijo zoper notranjega ministra Aleša Hojsa - Vojaki ostali brez polnega dodatka za delo med epidemijo - Temperaturna nihanja in pozeba oklestili pridelek oljk

Celjska bolnišnica se opečenemu dečku in družini opravičuje za zamik obravnave

11. 10. 2021

V bolnišnici Celje so se po tem, ko je moral opečeni 4-letnik zaradi testiranja na covid čakati na obravnavo, opravičili. Direktorica je ob tem zatrdila, da v nujnih primerih ne bo več zamikov pri obravnavi, ne glede na izpolnjevanje pogojev PCT. Drugi poudarki oddaje: - Alexander Schallenberg prisega kot novi avstrijski kancler - V Rimu razburjenje politike po sobotnem nasilnem shodu neofašistov - Nobelova nagrada za ekonomijo trem znanstvenikom za ekonomiko dela in analizo vzročnih razmerij

Danes do trinajstih

10. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

9. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Nobelova nagrada za mir borcema za svobodo govora

8. 10. 2021

Dobitnika Nobelove nagrade za mir sta letos filipinska novinarka Maria Ressa in ruski novinar Dmitrij Muratov za njuna prizadevanja za varovanje svobode izražanja v njunih državah. Ressa s svojim medijskim podjetjem posebej opozarja na sporne poteze filipinskega predsednika države Rodriga Duterteja pri razbitju mamilarskih združb, Muratov pa se že več desetletij bojuje za svobodo govora v Rusiji. Tu so še drugi poudarki oddaje: - Posvetovalna skupina za cepljenje naj bi predlagala prednostno uporabo cepiv mRNA pred vektorskimi - Vrhovno državno tožilstvo skrbi, ker vlada ne bo upoštevala sodbe sodišča glede kandidatov za delegirana tožilca - Ursula von der Leyen globoko zaskrbljena nad stališčem Poljske v zvezi s primarnostjo prava

Ob svetovnem dnevu dostojnega dela sindikati kritični do vlade

7. 10. 2021

Danes je svetovni dan dostojnega dela, ob katerem se znova pojavljajo opozorila na prekarno delo, ki ostaja kot anomalija na trgu dela kljub postopnemu izboljšanju gospodarskih razmer. Minister za delo Janez Cigler Kralj ob tem poudarja, da želijo v resorju pod njegovim vodstvom ljudem z različnimi ukrepi zagotoviti čim bolj trajnostno delo s primernim plačilom in dostojnimi delovnimi pogoji. Sindikati pa imajo drugačno mnenje. Ostale teme: - Pri vodji stranke Resnica Zoranu Stevanoviću hišna preiskava - Prvo cepivo proti malariji prinaša veliko upanje za afriške otroke - Opozorila na zviševanje cen v kmetijski pridelavi

Na Brdu vrh EU-Zahodni Balkan

6. 10. 2021

"Zahodni Balkan sodi v Evropsko unijo", je ob prihodu na današnji vrh EU-zahodni Balkan na Brdu pri Kranju poudarila predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen. Kot je dejala, se zaveda, da je potrebnega še veliko dela, na primer na področju vladavine prava, neodvisnosti sodstva in svobode medijev. Čeprav je širitev Unije poglavitna tema današnjega vrha, pa evropski voditelji ne bodo sprejemali nobene časovnice v zvezi s tem. Ostale teme: - Bilanca včerajšnjega dogajanja v Ljubljani: dva poškodovana protestnika in 6 policistov - Tudi ambulante in bolnišnice v Podravju polne bolnih otrok - Nobelova nagrada za kemijo znanstvenikoma za razvoj asimetrične organokatalize

Pred vrhom EU-Zahodni Balkan omejitev gibanja v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju

5. 10. 2021

V luči napovedanih protestov ter obiska voditeljev Evropske unije in Zahodnega Balkana pri nas, je vlada danes in jutri omejila gibanje na določenih lokacijah in objektih v Ljubljani, na Bledu in v okolici Brda pri Kranju. Dostop do označenih objektov bo prepovedan oziroma omejen. Po zagotovilih policije dostop do vrtcev in šol ne bo oviran, so pa predvidene občasne zapore prometa na širšem območju Ljubljane ter na cestah proti Kranju oziroma Brdu in letališču. Ostale teme: - Na predvečer vrha Unija-Zahodni Balkan o mednarodni vlogi povezave - Upravno sodišče razveljavilo sklep vlade o neimenovanju evropskih delegiranih tožilcev - Nobelova nagrada fizikom za vpogled v svetovno segrevanje

Danes do trinajstih 13:00

4. 10. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

3. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

2. 10. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih 13:00

1. 10. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Rekordni nalivi v Ljubljani in na Goričkem

30. 9. 2021

Državo so včeraj zajeli močni nalivi in neurja. Na Goričkem so izmerili padavinski rekord, saj je padlo kar 93 litrov dežja na kvadratni meter. Najvišjo količino padavin v zgodovini Slovenije so izmerili v Ljubljani za Bežigradom. Vso noč so bile na delu številne gasilske ekipe, ki so samo v prestolnici posredovale v več kot 390 primerih. Ostale teme: - Direktor STA Bojan Veselinovič odstopil, direktor UKOM-a Uroš Urbanija ob tem presenečen - Sindikati javnega sektorja pričakujejo razveljavitev pogoja PC za državno upravo - Nicolas Sarkozy obsojen na leto dni hišnega pripora

Na predlog posvetovalne skupine začasno ustavljeno cepljenje s cepivom Janssen

29. 9. 2021

Cepljenje proti covidu s cepivom Janssen je začasno ustavljeno. Odločitev so pristojni sprejeli po tem, ko je zjutraj umrla 20-letna bolnica, domnevno zaradi stranskih učinkov po cepljenju. Preiskava dogodka poteka. Zdravstveni minister Janez Poklukar je med drugim dejal, da gre za drugi hud zdravstveni zaplet v Sloveniji, domnevno povezan s cepljenjem proti covidu. Nekateri preostali poudarki oddaje: - Poslanci potrdili za dve milijardi evrov naložb v slovensko zdravstvo - V Pomurju si ob 130-letnici svojih železnic želijo evropskih povezav - Papež Frančišek je dobil unikatno slovensko leseno harmoniko

Nemški kanclerski kandidat SPD-ja Scholz za koalicijo z Zelenimi in liberalci

27. 9. 2021

V Nemčiji po včerajšnjih volitvah še preštevajo glasove, zdi pa se, da bo zmaga pripadla socialdemokratom, ki so dobili nekaj manj kot 26 odstotkov glasov. Pot do Berlina in mesta kanclerja mu bo skušal preprečiti vodja CDU-CSU Armin Laschet. Nekateri drugi poudarki oddaje: - Vlada v prihodnjih letih namenja več denarja občinam. - Pandemija turistično panogo postavila pred ogledalo. - Silovit potres na Kreti zahteval tudi smrtno žrtev.

Danes do trinajstih

26. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

25. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih 13:00

24. 9. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih 13:00

23. 9. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih 13:00

22. 9. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Hitrost širjenja virusa se nekoliko upočasnjuje

21. 9. 2021

Število na novo okuženih s koronavirusom ostaja visoko, vendar pa se hitrost širjenja virusa po najnovejših projekcijah nekoliko upočasnjuje. S prihodom nižjih temperatur bo več dihalnih obolenj, opozarjajo pristojni, zato v boju s koronavirusom na prvem mestu ostaja cepljenje. Nacionalni koordinator za cepljenje Jelko Kacin ob tem dodaja, da je pomembna predvsem čimprejšnja zadostna precepljenost: Še nekatere druge teme oddaje: - Sodni svet: sistem PCT ne more omejevati dostopa do sodišč - Notranji minister Aleš Hojs ocenjuje, da bo Agencija Frontex ključna za nove evropske izzive - Unija podprla Francijo v njenem boju proti zavezništvu AUKUS

Danes do trinajstih 13:00

20. 9. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

19. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

18. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Pogoj PC v državni upravi neustaven?

17. 9. 2021

Zaposleni v državni upravi, ki niso preboleli covida, bodo morali biti od prvega novembra za prihod na delo polno cepljeni. Do prvega oktobra pa bodo morali prejeti vsaj en odmerek cepiva, je pojasnil minister za javno upravo Boštjan Koritnik. Pravniki sicer opozarjajo, da odlok vlade ni ustaven. Druge teme: - Slovenija prejela prva evropska sredstva iz sklada za okrevanje in odpornost - Na vnovičen poziv za mesto ustavnega sodnika prispeli štirje predlogi - V Trstu se začenja Slofest: Festival Slovencev v Italiji

Močno odmevajo sinočnji nasilni protesti v središču Ljubljane.

16. 9. 2021

Razdejano središče ljubljane, razbita okna na poslopju državnega zbora, izruvani prometni znaki so davek sinočnjih sprva mirnih protestov, ki so se proti večeru razvili v nasilne. Na proteste je že nekaj dni vabilo gibanje Resnica, ki ga vodi kranjski lokalni politik Zoran Stevanovič, ki ga po nekaterih informacijah v policiji vodijo tudi kot enega od organizatorjev včerajšnjega nasilnega protesta. Preostali poudarki: - Gostinci in trgovci tarnajo nad stroški izvajanja pogojev PCT in manjšim prometom - V Clevelandu danes osrednji dogodek "Slovenskih dnevov" - Na Dunaju odprli razstavo o življenju in delu Alme Karlin

Danes do trinajstih 13:00

15. 9. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Epidemija v strmem porastu

14. 9. 2021

Epidemija se ne umirja. Včeraj je bila pozitivna več kot četrtina izvidov testov na koronavirus - na novo so odkrili skoraj tisoč 400 primerov okužbe, kar je največ od začetka aprila. Vztrajno se povečuje tudi število covidnih bolnikov v bolnišnicah. Medtem se ponudniki storitev pred uveljavitvijo odloka, po katerem bo sistem PCT obvezen skoraj povsod, pospešeno pripravljajo na protokole preverjanja. Iz Slovenskih železnic so sporočili, da bodo nadzor nad izpolnjevanjem pogojev preverjali sprevodniki na vlakih. Druge teme: - Zanimanje se povečuje, ponekod zmanjkuje cepiva Janssen - Evropsko sodišče za človekove pravice v zadevi bančni izbrisi pritrdilo razlaščencem - V ospredju vladnega obiska savinjske statistične regije gospodarstvo, infrastruktura in preoblikovanje regije

Znane podrobnosti izpolnjevanja pogoja PCT

13. 9. 2021

Znanih je nekaj več podrobnosti v zvezi z vladno uredbo, po kateri bo izpolnjevanje enega od pogojev PCT od srede obvezno tako rekoč povsod in za vse; ob nekaj izjemah. Tudi o teh podrobneje v oddaji, ki jo bo zaznamovalo še: Pandemija, podnebje in Afganistan bodo v ospredju tokratnega zasedanja Evropskega parlamenta. Visoka komisarka Združenih narodov za človekove pravice talibanom očita neizpolnjevanje obljub. Državna pomoč prizadetim čebelarjem bo pokrila le stroške za hrano čebel.

Danes do trinajstih

12. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do trinajstih

11. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Danes do 13:00

10. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Bo vlada strožje omejila zasebna druženja?

9. 9. 2021

Drugi dan zapored je število primerov novih okužb s koronavirusom pri nas preseglo tisoč, pristojni že pred koncem meseca v bolnišnicah pričakujejo več kot 500 covidnih bolnikov. Danes se jih tam zdravi 269. Med prihodnjimi ukrepi, ki bi jih vlada lahko sprejela že danes, bo po napovedih strožja omejitev zasebnih druženj. Ostale teme: - Kritike ob predstavitvi novih ukrepov za necepljene v Avstriji - Za požar v bolnišnici v Tetovu naj bi bila kriva eksplozija kisikove jeklenke - Američani izpogajali polet iz Afganistana za še 200 civilistov

Danes do trinajstih 13:00

8. 9. 2021

15 minutna oddaja je v prvi vrsti lokalno obarvana, namenjena predstavitvi dogajanj, problemov, uspehov v posameznih okoljih po vsej državi. V njej seveda najdejo prostor tudi vse pomembnejše domače in tuje novice, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.

Na intenzivni negi že več kot 50 bolnikov s covidom

7. 9. 2021

Število covidnih bolnikov, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, se povečuje. Med skoraj 230-imi jih več kot 50 potrebuje intenzivno nego. V mariborskem kliničnem centru odpirajo že tretji covidni oddelek. Ostale teme: - Bruselj pozval Sodišče Unije k finančni kazni za Poljsko zaradi disciplinskega senata vrhovnega sodišča - Zvarjena še zadnja cev plinovoda Severni tok 2 - Murkova nagrado za izjemne znanstvene in strokovne dosežke Mariji Klobčar

Slabšanje epidemilne slike; novi ukrepi

6. 9. 2021

Poslabševanje epidemične slike je prineslo nove ukrepe; sistem PCT se danes širi na številne dejavnosti. Pogoje morajo izpolnjevati tisti, ki so pri opravljanju dela v neposrednem stiku z drugimi ljudmi, pa tudi uporabniki. Nova pravila so povzročila kar nekaj zmede. Ostale teme: - Zdravstveni ministri G20 za pravično razdelitev cepiv proti covidu - Talibani trdijo, da so zavzeli še uporniško provinco Panšir - Zvezi društev slepih in slabovidnih ob 100-letnici zlati red za zasluge

Danes do trinajstih

5. 9. 2021

Informativna oddaja o vseh pomembnejših domačih in tujih novicah, o katerih so domače in tuje agencije poročale do 13-ih.