Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Filmoteka V živo RTV 365 Raziskujte Več
Domov
Raziskujte
Zadnja priložnost
Za otroke
V živo
Filmoteka
Zgodovina
Seznami
Naročnine
Več
Domov Raziskujte Zadnja priložnost Za otroke V živo Filmoteka Zgodovina
Seznami
Zaključi urejanje
Moje
Naročnine
Zaključi urejanje
Vse naročnine
Oddaje
Televizija Radio Podkasti

Planica

FIS svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici je vsakoletni, največji slovenski športni praznik. Dolino pod Poncami obišče več deset tisoč navijačev iz celega sveta. .

Smučarski poleti - svetovno prvenstvo, prenos iz Planice

11. 12. 2020

V Planici se začenja boj za naslov svetovnega prvaka v poletih. Lovoriko s prejšnjega prvenstva brani Norvežan Daniel Andre Tande. Na sporedu bosta prva in druga serija tekmovanja. V neposrednem prenosu bomo spremljali že ogrevanje, torej tudi poskusni skok. V našem studiu bomo poskrbeli za zanimive pogovore, analizo skokov in prispevke.

Mladinsko svetovno prvenstvo 2020, nordijska kombinacija, posnetek

21. 4. 2020

Edina posamična preizkušnja tekmovalcev v nordijski kombinaciji na mladinskem svetovnem prvenstvu v Oberwiesenthalu je prinesla zelo zanimiv razplet. Tekmovalci so po enem skoku morali preteči še 10 kilometrov. Slovenija je v tej starostni kategoriji v zgodovini osvojila 9 odličij. Tokrat je bil od naših tekmovalcev v boju za najvišja mesta Rok Jelen.

Smučarski skoki (M), ekipna tekma, posnetek

14. 4. 2020

Oslo je tradicionalno prizorišče tekem smučarskih skakalcev. Posamična tekma je letos tam odpadla, zato pa so izpeljali, kot se je kasneje izkazalo, zadnjo ekipno preizkušnjo sezone.

Smučarski skoki, mladinsko svetovno prvenstvo 2020 (M), ekipno

9. 4. 2020

Zgodbo o uspešnih nastopih skakalcev na mladinskem svetovnem prvenstvu v Oberwiesenthalu bomo zaključili s posnetkom moške ekipne tekme. Žan Mogel, Jan Bombek, Jernej Presečnik in Mark Hafnar so poskrbeli, da se je še šestič v zgodovini ekipa povzpela na najvišjo stopničko.

Smučarski skoki, mladinsko svetovno prvenstvo 2020, mešane ekipe, posnetek

8. 4. 2020

Glede na odlične predstave v prvem delu prvenstva, so bili slovenski skakalci in skakalke med kandidati za medaljo tudi na tekmi mešanih ekip. Trener se je odločil za naslednjo postavo: Jerneja Brecl, Jan Bombek, Katra Komar in Mark Hafnar, ki je poskrbela (po dveh zlatih) za tretje odličje mešanih ekip na SP.

Smučarski skoki, mladinsko svetovno prvenstvo 2020 (Ž), ekipno, posnetek

7. 4. 2020

Slovenska dekleta so bila na mladinskem svetovnem prvenstvu v skoki med favoritinjami za odličje. Ne nazadnje sta bili v ekipi tudi Katra Komar in Jerneja Brecl, ki sta bili z ekipo leta 2018 že svetovni prvakinji. Tudi v nemškem Oberwiesenthalu niso razočarala.

Smučarski skoki, mladinsko svetovno prvenstvo 2020 (M), posnetek

6. 4. 2020

Slovenski skakalci so na mladinskih svetovnih prvenstvih v preteklosti osvojili že kopico medalj, vendar pa v zadnjih letih ni bilo več skskalca,ki bi stopil na stopničke. Do letošnje preizkušnje v Oberwiesenthalu je bil zadnji (s srebrno medaljo) Domen Prevc. Zdaj pa imamo kot kaže spet obetavno mladinsko generacijo.

Smučarski poleti – svetovno prvenstvo 2016, posnetek

1. 4. 2020

Peter Prevc je prevzel vodstvo po tretji seriji svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu januarja 2016, ker pa četrte zaradi premočnega vetra niso izvedli, je s tem osvojil naslov prvaka. Po Robiju Kranjcu, ki je bil prvi štiri leta prej, je tako postal drugi Slovenec z naslovom svetovnega prvaka v poletih.

Nordijsko smučanje - svetovni pokal: Planica 2019, posebna oddaja iz Planice

23. 3. 2019

V posebni oddaji v studiu pod letalnico bomo še enkrat pogledali, kaj se je dogajalo na sobotni ekipni tekmi. Sobotni spektakel pod Poncami vedno privabi največ gledalcev. V posebnem studiu bo Anže Bašelj gostil skakalne goste, ki so zaznamovali tokratno tekmo in tudi ta šport pri nas. Čaka nas veliko smeha, čustev pa tudi analize dogajanja in posebne zgodbe, zbrane v prispevkih.

Petkova posebna oddaja Planica 2019

22. 3. 2019

Približno eno uro po koncu petkove posamične tekme bomo v planiškem studiu v posebni oddaji gostili člane slovenske skakalne reprezentance. Z njimi bomo analizirali pred kratkim končano preizkušnjo ter že pogledali proti sobotnemu in nedeljskemu dogajanju v Planici. Anže Bašelj se bo pogovarjal s sogovorniki in razkril marsikatero zanimivost.

Poleti Bartola, Tepeša, Semeniča in Prevca v finalu

2. 2. 2019

Nadaljujejo se boji na letalnici v Oberstdorfu. Na njej so slovenski lovci na daljave vedno dobro nastopali. Že leta 1961 je Jože Šlibar na njej postavil svetovni rekord in se zapisal v skakalno zgodovino. Eno leto mineva od svetovnega prvenstva v poletih na tem prizorišču. Takrat je slovenska reprezentanca ekipno osvojila srebrno medaljo. Tokrat bomo spremljali le posamične preizkušnje. Videli bomo, kdo bo junak današnje.

Zaključek posamične tekme v Oslu

12. 3. 2017

Za smučarske skakalce se po svetovnem prvenstvu v Lahtiju nadaljuje tudi boj za veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. Pred današnjo tekmo še vedno vodi Poljak Stoch, s 60 točkami prednosti pred dvakratnim svetovnim prvakom iz Lahtija Avstrijcem Kraftom. Upamo, da bodo rezultati slovenskih skakalcev boljši kot na svetovnem prvenstvu. Tekma na slovitem Holmenkollnu je ena najprestižnejših v koledarju svetovnega pokala, saj ima že 125-letno tradicijo. Reporter bo Aleš Potočnik.

Smučarjev dnevnik: Špela Rogelj, oddaja o športu

23. 1. 2016

V drugi epizodi športne serije Smučarjev dnevnik bomo od blizu spremljali dan Špele Rogelj, smučarke skakalke - kako in kje trenira ter s kom se pripravlja na obračune svetovnega pokala.